Vingården Borgo Molino grundades 1922 av familjen Nardini och ligger i hjärtat av "Marca Trevigiana", området runt Treviso. Sergio Nardini har fört vidare sin erfarenhet och kärlek till vin och vinframställning till sina söner Paolo och Pietro. Marksammansättningen och mikroklimatet i detta sluttningsområde resulterar i eleganta högkvalitativa viner.
Vingården Borgo Molino ligger i den lilla byn Roncadelle di Ormelle, i området Marca Trevigiana framför kullarna i Conegliano och Valdobbiadene. Familjen Nardin är nu den tredje generationen som driver företaget och bär arvet vidare med mod, uthållighet och styrka. Liksom 1922, året då vingården grundades, präglas denna vingårds arbete framför allt av dess vision: för det är bara genom att se mot framtiden och även drömma lite som det är möjligt att se hur en vingård kommer att utvecklas och hur den kan ta sig fram i en bransch som vinframställning. Det är precis vad Borgo Molino gör.
Tidigare mer av intuition, idag av fullständig övertygelse, vet tillverkarna av Borgo Molino-viner att ett utmärkt vin kommer från den speciella uppmärksamhet som ges till jordarna. Då, som nu, är arbetet i vingårdarna fokuserat på att förstå de olika markegenskaperna och klimatsärdragen, samt på att möta varje vinstocks behov för att producera utmärkt frukt för ännu bättre viner. Resultatet är fantastiska viner av en mycket speciell typicitet - starka karaktär, välstrukturerade och kraftfulla.
Sergio Nardin representerar passion och erfarenhet i användningen av Glera-druvan från Prosecco. Hans son Paolo sköter produktionen, Pietro koordinerar distributionen. Familjen Nardin får hjälp i vinframställningsprocessen av oenologen Andrea Artico, en expert på Prosecco. Teknik och tradition hos Sergio Nardin.
Molino der viner kommer från sina egna vingårdar, för närvarande cirka 150 hektar. Den nu ultramoderna vingården arbetar enligt den arombevarande "Methodo Ganimede"-processen som utvecklats i Veneto. Detta försöker bevara sorttypiciteten för varje druvsort. Vingårdarna har en unik mineralsammansättning av terroiren och av det exceptionellt svala klimatet som råder i kullarna i Marca Trevigiana.
Borgo Molino använder hållbara jordbruksmetoder, med fokus på att bevara den naturliga miljön och upprätthålla hälsan på sina vingårdar. Detta engagemang för hållbarhet återspeglas i kvaliteten på deras viner, som är kända för sin renhet och uttryck av terroir. Vingården använder den senaste tekniken i kombination med traditionella vinframställningstekniker för att producera en rad viner som är både innovativa och trogna sina rötter.
Borgo Molinos viner har fått många utmärkelser och utmärkelser vid internationella vintävlingar, vilket understryker deras förträfflighet och rykte inom vinindustrin. Vineriet lägger stor vikt vid kvalitetskontroll, från vingården till flaskan, för att säkerställa att varje vin uppfyller deras höga krav.
Innovation och tradition samexisterar harmoniskt på Borgo Molino, eftersom vingården fortsätter att utforska nya tekniker och tillvägagångssätt samtidigt som de hedrar deras hundraåriga arv. Deras engagemang för att producera högkvalitativa viner som speglar den unika karaktären i deras region är orubbligt. Borgo Molino är ett bevis på italienska viners varaktiga dragningskraft och konsten att göra vin i Veneto-regionen
Idag köper restauranger och privatpersoner Borgo Molino Prosecco från Wine and Spirits by Kalia i Höllviken. Borgo Molino finns i beställningssortimentet på Systembolaget
Copyright © 2024 Wine and Spirits by Kalia - Med ensamrätt.