Signed in as:
filler@godaddy.com
Signed in as:
filler@godaddy.com
Välkommen till Four Seasons Winegrowers, där över 120 års historia möts och trådarna från flera små vingårdar vävs samman till ett kraftfullt företag.
Omkring år 1900 fick vinodlingen i Pfalz ett avgörande uppsving i och med grundandet av de första kooperativen. Vid den tiden insåg många vinodlare fördelarna med gemensam försäljning av jordbruksprodukter och den 10 juli 1900 gick vinodlarna i Bad Dürkheim samman och bildade Four Seasons vinodlarkooperativ. Namnet går ännu längre tillbaka in på 1800-talet – nämligen till restaurangen (med utmärkt mat, förresten), där det första grundandet ägde rum.
Redan under det första året av sin existens steg antalet medlemmar till 75 och tack vare en framgångsrik affärsutveckling fortsatte kooperativet att växa stadigt. Ytterligare producentföreningar bildades över hela Pfalz och de växande krav som grossisterna ställde på vinodlarna ledde till exempel till flera sammanslagningar under årens lopp: Med Freinsheim, Friedelsheim, Palmberg eller Heinrich Gies & Sohn har det hittills varit möjligt att vinna över ytterligare vapenbröder för bästa kvalitet. Och så fortsätter framgångssagan för vinodlarna Vier Jahreszeiten.
Idag samlar vårt mångsidiga sortiment olika vinmärken, var och en med sin egen fascinerande historia och viner fulla av karaktär. Det imponerande urvalet vi kan erbjuda våra kunder är resultatet av årtionden av engagemang för vinodlingens tradition. .
Vår mer än 100-åriga resa bygger på många små familjeföretag som odlar sina druvor med passion och engagemang. Tillsammans bildar de nu ett starkt företag som kombinerar tradition och modernitet.
Runt Bad Dürkheim och dess närliggande samhällen växer druvorna från Four Seasons vinodlare. Beläget i en dal på läsidan av Pfalzskogen, som öppnar sig mot Rhenslätten, är vi mycket väl skyddade från nyckfullt väder och samtidigt är vinrankorna optimalt försedda med nederbörd. I kombination med terroirfaktorn – våra jordar består av sand, lera, märgel och lera – finns det idealiska förutsättningar för Riesling & Co., för fina "röda" och andra internationella druvsorter.
Idén om kvalitet är den viktigaste förutsättningen för de fyra årstidernas vinodlares arbete i vingården och källaren. Den mest noggranna beskärningen och professionella skötseln av vinstockarna, strikta begränsningar av kvantiteten och strikt urval under skörden är hörnstenen för våra toppviner. Kännetecknad av sin distinkta, individuella karaktär och charm, utvecklas verkliga "Pfalz vinspecialiteter" i våra källarmästares vård.
Vi är stolta över att regelbundet få utmärkelser för vår enastående kvalitet, inklusive det prestigefyllda Federal Honorary Award, som vi fick för 28:e gången 2023.